waar gaat het mis

Wil je kleiner en handzamer dan moet er een klein ras in om te verkleinen. en gezonde rassen zonder gebreken en ingezet om een ras te versterken. Helaas, gaat dit soms best erg mis bij de o zo leuke doodle

Te korte lijnen is bij een jong ras niet handig. Er worden door diverse clubs, castratie / sterilisatie plichten en fokrestricties opgelegd aan pup eigenaren.

Op zich is dit een plausibele vorm om een ras te controleren en te versterken maar, in dit geval, een misstap, zodat er nu al op alle vlakken getest moet worden. En dat zou, in een ras wat bestaat uit zoveel diversiteit in rafeligheid, niet moeten hoeven.

De grote labradoodle zal, om een kleinere maat te krijgen, moeten worden gemixt met een kleiner ras. Klein fokken gaat niet in een of een paar keer met een klein hondje te kruisen, maar door evolutie. Dus geen eenmalige inzet van een kleintje. In Europa gebruikt men daarvoor een aantal keer een toy poedeltje.Maar een Australische labradoodle herbergt soms 5 rassen in zich. Zo ook onze COBBERDOODLE. Want je kunt je bedenken dat als je drie x toy achter je labradoodle zet, je eigenlijk 7/8 poedel overhoudt. En dat is geen labradoodle. Daarbij is de toy nog een jong ras en dus nog kwetsbaar om deze te mixen met grote rassen, omdat banden en pezen niet bevestigd klein zijn. Dus kans op losse knieën, heupen, ellenbogen etc. Ook het oogkasje kan te klein zijn waardoor er oogdruk problemen ontstaan.

Onze

backcross

,Zijn de zogenaamde bevestigde rassen en oudere langer bestaande kleine rasse en dat in een mix met elkaar. Door evolutie, dus niet door eenmalige kruising.

Wij gebruiten in de stamdieren rassen zonder fokfouten. Hypo-allegene rassen met een doodle uiterlijk voor de klien maat (de Bolonka, Doesjes, de Amerikaanse cocker en andere bevestigde oudere rassen.) We zijn dan ook nu zo ver en generaties lang, dat we spreken van een ras en we verwachten verschikkelijk leuke pupjes in 2022. Ook gaan we de 1e generatie crossen met met onze Amerikaanse micro Cockers en zodoende komt er in 2022 ook de micro Am. Cockadoodle Uniek op onze Cuddlewellranch.

Voor meer informatie