...We mogen doodles!

waarom DAN onze cobberdoodle?

in plaats van een LABRADOODLE ?

Omdat deze beminnelijke, harige, rafelige, schattige en intelligente honden veel eenvoudiger te trainen zijn. Als hulp of therapie hond. Een maatje, in een mooi maatje, als aanvulling voor het gezin, voor oma die alleen is achter gebleven of voor een kind die een maatje nodig heeft. Een hondje wat met zijde voetjes zal 'opspringen' niet lomp maar juist zacht.

Ook hun vacht is heerlijk zacht en een borstelbeurt per week is ruim voldoende ..meer mag altijd, want ze vinden het heerlijk, maar hoeft niet. Dat is prettig want niemand wil dagelijks anderhalf uur ...BORSTELEN of elke tweed maanden naar de kapper moeten .

Hypoallergeen zijdezacht en niet verharend dus... heerlijk cuddle geschikt.

En... daarom mogen we doodles!! Dus niet zomaar een labradoodle of cobberdog maar ... onze COBBERDOODLE

Onze eigen Cobberdoodle ..vertel ?...hoe zien die eruit ?

Een arm vol rafelige liefde ...waar bijna iedereen die voorbij loopt vraagt, wat voor een schattig ras het is ! Grote ronde ogen om in te verdrinken, tè schattige lange oortjes Meest in een maatje onder je knie. Dat is toch geen labradoodle toch ?

NEEE ! bijna goed ...haha

MET DEZE LOOKS... SMELT !!!

IS DAT DAN GEEN LABRADOODLE ? ...JAWEL !

WAAROM DAN EEN COBBERDOODLE ?

Door de jaren heen ben ik me gaan verdiepen in de labradoodle van nu. Want, de ooit zo gezellige rafelige huisvriend, bleek verworden tot een helaas vaak, hyper actief, ongeleid projectiel vol fokfouten. Een die je, bij het binnenkomen, de toupet van je hoofd springt en bij de training haast overprikkeld, geen aandacht kan vasthouden en meer intereresse lijkt te hebben voor het deel onder de staart van een mede trainings-cusist. Nee! af! foei !!! Hier !! en dan met zn poten op je borst. De kinderen omver razen. Ook worden de kinderen vaak uitgelaten in plaats van andersom. In mijn vak, het trainen van hulp- en therapie honden, zag ik de labradoolde vaak graag komen . Maar nu...

Helaas ontrainbaar haast. Daarom werd het tijd, tijd om weer een rafelig trainbaar empatisch karakter te fokken. En dat is gelukt. Karakters die zich aten zien op jonge leeftijd al. Heerlijk Ik kies het passende karakter van het pupje uit voor het gezin of situatie uit.

DE PERFECTE MATCH ...want ik zie, en observeer, ze acht weken lang

De Australische labradoodle in een vers jasje. Ook in Australie, intussen vermenigvuldigt men hun ‘nieuwe’ labradoodle onder de naam COBBERDOG. Daarover kun je op internet veel lezen.

Doordat wij nòg minder ''poedelen" en omdat de maat van deze cobberdog nog wat aan de forse en, zeg maar, frisse kant kan zijn, hebben we gekozen voor mildere en bevestigde rassen in handzaam formaat in de backcross. En zo ontwikkelden we de cobberdog naar onze eigen mini COBBERDOODLE !

Intussen hebben een ras met bevestigde raskenmerken en uiterlijk. Heerlijke gezellige Cobberdoodles. Gezonde, slimme, innemende, handzame, vrolijke doodles. Geen maatje buikschuif ''fifi aan een touwtje'' maar een heerlijk maatje onder de knie en nog eenvoudig een trapje op te tillen. In drie maten. Waar ook de kleinte maat, de verhoudingen hebben van een ''echte hond''

Natte neusjes om op te zoenen... Rafelig haar om in te kroelen...

Ogen om in te verdrinken.

En dat...doodle ik elke dag het liefst. HEERLIJK !

"Je kent toch
van die
voetjes visjes...

Nou...
zo voelt het!
haha"

onze

roedels doodles

wonen overdag in liefelijke ingerichte huisjes en ravotten op de ranch.

s Nachts kruipen ze lekker bij ons. We zijn geen fokschuur. We zijn ongeteugeld en vooral ...

een warme en natuurlijke plek.

Waar elk dier in zn eigen perfecte habitat woont en leeft.

Onze hondjes krijgen veel meer knuffels dan standjes en in de vrije roedel op de ranch voelen ze zich blij en fijn. Hun rangorde is op natuurlijke basis gelegd waardoor ze stabiel, vrij en vooral... intens gelukkig zijn.

En wij ook !

lees meer over

Onze roedel, de maten van onze doodles en... onze pupjes

Waarom onze doodles niet alleen

BACKCROSS poedel hebben

Omdat de labradoodle een mix (de F1) is van een labrador x konings poedel ,is de uitkomst daarvan een grote hond. Dat is eenvoudig maar...

Wil je kleiner en handzamer, dan moet er een klein ras in gefokt om dus te verkleinen. In Australie en nu ook Europa hebben fokkers van labradoodles een aantal rassen gebruikt die, helaas, heel veel fokfouten in fokten en eigenlijk is het jammer dat een relatief jonge ras, oogdrukproblemen en veel gewrichtsproblematiek ondervind en en vaak een over -druk karakter ...

lees verder